Igår lagade ja något härligt!

Vi hade bestämmt oss för att ha köttfärslimpa. Det är visseligen gott men inte så fräckt. därför gjorde jag istället portions köttfärslimpa med vitlök, fefferoni och svamp. De blev klockrena. Till det hade vi kokt potatis och morötter och narturligtvis palsternaks-stomp med vitt vin.

Recept: Portions köttfärslimpa

800g blandfärs
2 vitlöksklyftor
1 burk brogårdens champinjoner
1 st ägg
2 st lagom stora gula lökar
125 g fefferoni (de vakumförpakade är de absolut bästa, inte de i glasburk).
Salt
Svartpeppar
Grillkrydda

Tillagning:

Hacka löken och fefferonin samt vitlöken. Blanda ner det i en bunken tilsammans med svampen och färsen. Krydda och tillsätt ägget. Behövs det lite vatten för smidighetens skull så ta de.
Forma sedan färsen till mindre limpor, mer likt järpar. In i ungen på 200 grader och låt de stå tills de fått färg 20-30 minuter kanske. Det blir smarrigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0