Min farbros fru kan laga mat som ingen annan!

Igår var ja o mannen min i Lillasog hos mina farbro och hans fru. Vi åt gott och hade det riktigt trevligt framför brasan. Jag måste säga att varje gång man blir bjuden på mat hos dem, så är det en UNDERBAR smakupplevelse. Ingen kan laga mat som Renate faktiskt. Hon e fenomenal. Igår blev de örtsmörad kyckling file´ med pell-kartoffeln och ungsbakade grönsaker.
("För er som ej vet vad pell-kartoffeln är: Det är kokta potatisar med skal på som koks i vatten med mycket salt. Lättare än så kan det inte va haha!)
Jag tänkte faktiskt bjuda på ett av Renates recept idag :) det är hennes omtalade efterätt, som ej är för dem som bantar hihi ^^

*Smarrig hallondessert.
Recept: 
1,5 dl gräddfil
1,5 dl creme fraich eller kesella
Hallon, så det täcker krämen  
Råsocker

Det är super enkelt, man tar en låg skål som man strör lite råsocker i. Därefter häller man ner
krämen som man blandat av gräddfil, creme fraich eller kesella. Därefter täcker man det vita lagret med råsocker och hallon. Ställer det kallt en stund och sedan är det bara till att njuta. Världens godaste efterätt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0