Jummy

Passar till allt!!

Palsternacks stomp med vitt-vin

2 st Palsternacka
1 st Äpple
En skvätt vitt vin
mattfett, gärna milda mat. 1/2 dl
Svartpeppar
Salt
En skvätt citron

Det här är super enkelt lyxigt och jätte gott. Man hackar palsternackan och kokkar den tillsammans med det skivade äpplet. Det skall kokas tills det är riktigt mjukt. Sedan mossar du det som om du skulle göra potatismos. Tillsätt alla andra ingredienserna och servera. Detta räcker till max 3 lagom hungriga personer.

Hett tips, gärna ett vitt Lindemans vin. De är mest fruktiga i smaken.

Igår lagade ja något härligt!

Vi hade bestämmt oss för att ha köttfärslimpa. Det är visseligen gott men inte så fräckt. därför gjorde jag istället portions köttfärslimpa med vitlök, fefferoni och svamp. De blev klockrena. Till det hade vi kokt potatis och morötter och narturligtvis palsternaks-stomp med vitt vin.

Recept: Portions köttfärslimpa

800g blandfärs
2 vitlöksklyftor
1 burk brogårdens champinjoner
1 st ägg
2 st lagom stora gula lökar
125 g fefferoni (de vakumförpakade är de absolut bästa, inte de i glasburk).
Salt
Svartpeppar
Grillkrydda

Tillagning:

Hacka löken och fefferonin samt vitlöken. Blanda ner det i en bunken tilsammans med svampen och färsen. Krydda och tillsätt ägget. Behövs det lite vatten för smidighetens skull så ta de.
Forma sedan färsen till mindre limpor, mer likt järpar. In i ungen på 200 grader och låt de stå tills de fått färg 20-30 minuter kanske. Det blir smarrigt!


http://www.tartdecor.se/

Idag kollade jag runder på lite bröllopsbloggar och hittade en med tips på hur man gör bröllopstårtan själv. Jag blev riktigt sugen på att göra den själv. Det finns så mycket snyggt man kan göra och man får det ju precis som man vill. På sidan www.tartdecor.se finns massa olika grejer som underlättar bakningen och decoren. Rosa, lila och vitt kan väl bli en bra kombo. Rosa och lila rosor med lila glitter... kanske!!!


Köttgryta med viltfond haha


Super enkla ingredienser!!!! Allt tar no time o göra, nu syns inte köttet dock men det ligger redan i pannan och bryns.

Kalops, hmm?

Måste medge att kalops är en rätt som låter så äcklig. Namnet är vidrigt. Tyvärr så har jag alltid gillat denna rätt, påminner om mammas söndagsmiddag. Fast ja har ett litet tips på hur man får den ännu godare. Inget personligt emot våra mammors mat, no.. haha men det finns ett knep.

Man tillsätter vilt. (färdig som finns att köpa på flaska)

KÖRKORT HIHI!

Nu har man tagit körkort, så himla skönt! Känner man sig ännu bättre haha! Vi firade lite igår och gjorde ett minimalt uppehåll i vår lilla nyttighets-period.
De blev riktigt gott.

Het macka med kantarell stuvning, muma!

1 burk kantareller
1 burk vanlig svamp
1 1/2 msk vitlöksost (creme bounjour)
1/2 dl lättmjölk
Svartpeppar
Salt

Stek svampen och tillsätt vitlöksosten, mjölken och kryddorna. Låt det bli en röra. 
Rosta sedan  2 skivor majsbröd.
Tag brödskivorna och lägg på sallad, rostbiff, svampröran och lite purjolök överst. Sen är det färdigt nam! 

Servettringarna!


Servettringar

Sitter o gör servettringar till the coming weeding!!!! Snön bara öser ner it is lovely. Ja tycker faktiskt de blev riktigt fina, stefan kom på en variant o jag en annan! Man kan ju blanda!

Julmaten, finally over


Gott gott i gott gott!

Idag ska man gå o kolla på bio :) madagaskar haha!!! Inget godis och inget snacks äter man hmmm man blir ofta frestad av att sitta o se alla andra trycka i sig godis haha! Kom på en bra grej dock...

Innan bian:
Gå och ta en kaffe med vännerna o drick det långsamt....
Lite av sötsuget försvinner, försök dock att undvika de cafe med en MASSA
kakor.

Följ med in i godisbutiken och köp en loka med smak. Lite sötsug försvinner
redan där, det luktar bara för mycket!!!

Sedan är det bio, och när det släcka ner så är det bara ljudet av godispåsar och
poppcorn... det försvinner ganska snabbt efter du sjunkit ner i stolen
och fastnat i filmen!!!! 

De funkar för mig men klart ej för alla!!!    :)

Den bästa marinaden till kött!!!

Nu är det kanske inte rätt tid på året att tänka på marinaden till köttet!!! Orh men man längtar ju redan till sommaren. Jag gör det så ofta därför kan man faktiskt om man har en grillpanna känna av sommaren redan nu!!!!
Den här marinaden funkar till gris och kyklingkött.

Tips:
Mängden av allt är svårt att uppskatta men marinaden skall täcka köttet och basen är chilisåsen och oljan. Marinaden ska vara härligt tjock :) haha

Söt-sur chilisås
Olja
Kinesisk soja
Vitlök
Chili
Salt
Pepparmix
Chili pulver
En nypa socker eller lite honung

Man kan låta köttet ligga i riktigt länge!! Men två timmar bruka räcka.

Mys-pys till trettonhelgen kanske!

  • Jag lagade en oförskämt god sås igår som går att använda både till pasta och bakad potatis. Den är enkel och väldigt smarrig. Vi åt den till bakad potatis och kollade på Mamma Mia, de va mys!!!

Tips:
2 st fläskotletter
1 st smaksatt creme fraich (kantarell och congac)
Ett par matskedar milda mat (extra lätt)
1 st burk svamp (färsk svamp är ännu godare)
1 st chili
3 st vitlöksklyftor
1/2 kruka persilja
Salt
Svartpeppar

Tillagning:
Strimla fläskotletterna och bryn de en stund och tillsätt sedan chilin och vitlöken.
Därefter i med svampen.
Krydda rejält med peppar och salt.
Därefter när köttet är genomstekt tillsätter man creme fraichen och milda mat.
Låt det koka upp och klipp över persiljan. MMMM it taste good!


RSS 2.0